Hilipatipippan!

Kaikki loppuu aikanaan, niin myös meikäläisen harjoitelu täällä Pohjois-Kuusamon selkosilla. Tuntimäärää en oo kovin tarkkaan laskeskellu, mutta sovittiin, että paiskon hommia kuun loppuun ja sitten nostan kytkintä. Kajaania kohden, isolla vaihteella ja alamäet vapaalla.

Onhan tässä siis vielä useampi viikko jäljellä tuonne kuun loppuun, mutta vauhdilla tuntuu aika rullaavan. Sunnuntaina on lähtö Hettaan, siellä vaellellaan viikonpäivät brittijangstereiden oppaana Keräsen Mikon ja muiden kuusamon hurjien kanssa. Voipi olla kieli monella solmulla, sillä harjottelussa ei ole tähän mennessä juuri tarvinnut englantia käyttää. Perjantaina tulee pari hollantilaista matkanjärjestäjän vapaamatkalaista katsastamaan paikkoja, ja niiden kanssa olisi tarkoitus seurustella sen minkä ehtii, tuo lapin reissu vaan tuli juuri sopivasti samalle viikolle kaikkien muiden operaatioiden kanssa. Mutta ovat nuo hollantilaiset täällä pari viikkoa, eli heitäkin ehtii haastattelemaan. Sittenpä se alkaakin olla homma kasassa täällä päin.

Elokuu kuluneekin sitten pääosin tuolla Suomussalmen puolella. Puolen kuun maissa olisi tarkoitus lähteä oppaaksi Upitrekin järjestämälle, reilun viikon vaellukselle tuonne martinselkosen ja hossan seudulle, ja sitä ennen ajattelin käydä vähän katastamassa paikkoja. Ei viitsi lähteä turistien kanssa sinne ihan pystymetästä kun ovat seudut entuudestaan täysin tuntemattomia. Välillä sitten Kajaaniin kalsaripyykille, ja loppukuusta takaisin erävaelluksen sm-kisoihin toimitsijaksi, jonka jälkeen vielä Mikkojen Kaikkonen ja Äijälä kanssa melomaan. Voihan se olla, että syksyllä koulun alkaessa on takki aika tyhjä.

Tässähän nämä tärkeimmät taas tulivat, loppukaneetit luvassa sitten kun tämä ralli päättyy.