Nyt se on sitten annakankin mukaan kesä ihan virallisesti. Kurkistus ikkunasta kartanolle vahvistaa saman huomion: pääskypariskunta näkyypi olevan ahkerissa pesätekopuuhissa räystään alla. 

Kuluva viikko on kulunut aika lailla tuolla ulkona luonnossa. Maanataina lähdin viettämään työpainotteista erämaaelämää edellisellä viikolla kyhätylle laavun raakileelle, tarkoituksena vähän näpätä pitkospuita ja viimeistellä laavua sekä lähiympäristöä korkkareissa kulkevien kaupunkilaisten vaatimuksia vastaamaan. Eilettäin sitten palasin sivistyksen pariin tänne Käylään, ja on kyllä ukko ollut siitä lähtien kuin nukkuneen rukous. Ulkoilma saa näemmä näinkin nohevan kaverin ihan veteläksi.

Vaan kyllähän tuolla metsissä se oma työnjälki tulee huomattavasti paremmin näkyviin mitä tietokoneella istuessa. Välillä oli kieltämättä vähän semmonen "Kyllä minä perkeleeni kesytän" tai "Tuo minulle pyssy niin minä tapan itteni, elä tuokkaan vielä, minä teen ensin nämä pitkospuut"-meininki kun kanteli niitä perkeleen kuusitukkeja pitkin soita pitkosten alle, tai ruoppasi suo-ojasta limasia vanhoja seinähirsiä sillan niskapuiksi, mutta mukavahan se on sitten tallustella itse kasaamia pitkospuita pitkin kahvitauolle. Kun ruvettiin pitkoksia laittamaan niin meillä oli kaksi vasaraa, mutta noheva harjottelijahan tietysti katkasi toisesta varren noin kolmannen naulan kohdalla, joten eipä tarvinnut kauan arvuutella kuka ne loput naulat hakkaa! No seuraavaksi päiväksi saatiin vahvistuksesksi kunnon vanhan liiton pajavasara niin homma sai ihan uudenlaista ryhtiä!

Vielä olisi viikonloppu aikaa tehdä maastohommia ihan kaikessa rauhassa, mutta maanantaina pyörähtää kesäkausi kunnolla käyntiin, jolloin tiedossa on sitten kanoottikuljetuksia ja toimistolla päivystämistä. Tuleva viikko tullee olemaan itsellä aika melontapainotteista. Tarkoituksena olisi sahata tuota Oulankajokea eessuntaassuun useampaan otteeseen useammalla eri vehkeellä, jotta saapi vähän tuntumaa reitteihin ja sitä myötä asiakkaiden opastamiseen vähän oman kokemuksen tuomaa varmuutta. Eli mielenkiintoisena jatkuu hommat täälläpäin.