Alkaa olla tämä viikko pikkuhilijaa pulkassa työhommien osalta. Kuten uumoilin niin tätä tietokoneen eessä istumistahan tämä viikko on ollut. Ei mitään varsinaista hoppua, mutta pikkusen välillä jotain oikeelta hommalta haiskahtavaakin on tullu tehtyä tässä neppailun ohessa. Sen verran on tullunna vastuuta, että oon saanut hoijella tässä sähköpostiliikennettä hollantilaisen matkanjärjestäjän sekä hänen vapaaehtoismatkustajiensa kanssa. Onneksi ihan vapaamuotosta keskustelua että ei oo tarvinnu mitään vakioasettelu-esittely-asia-tarjouksia tehä. Trendinä tuntuupi siellä olevan skype, nimittäin pommittavat jatkuvasti että pitäs semmonen hienous hommata, jotta sais jauhaa schaiwanderia ihan ilimaseksi toiselle puolen Eurooppaa. Oishan se toisaalta kyllä ihan hyvä homma niitten kanssa jaaritella puhelimessa niin sais samalla harjotusta tuohon englannin kielen käyttöön, sitä kun ei toistaiseksi oo tarvinnu käyttää muuta kö Rukalla snägärijonossa eikä sillonkaan työasioissa.

On muuten täältä Kuusamosta löydetty joku harvinainen poroloinen (eikä nyt ole kyse mistään pimi-kielen taivutuksesta sanalle poro, vaan ihka oikeasta loisesta), jonka avulla aiotaan keksiä lääke johonki trooppiseen elefanttitautiin, josta kuulema kärsii suurin piirtein joka toinen trooppisen vyöhykkeen asukki. Linkolan Pentti tykkää kun nekin ihmisparat saahaan parannettua ja väestönkasvu jatkuu, hyvä hyvä! Että kohta Kuusamo tunnetaan maailmalla paremmin kapisista poroistansa mitä Rukatunturista ja Oulangan kansallispuistosa. Saapi nähä mitä sekin alueen matkailulle saa aikaan.

Aiheesta eksyttiin pahemman kerran mutta onneksi löyty aasinsilta jolla saatiin taas homma kohilleen. Eikä sitten muuta kö vappumenoja suunnittelemaan. Ajattelin vielä repästä ennen vappua lähtiä käväsemään kerojärven autiotuvalla, tiiä vaikka heittäs talviturkin samalla kö on noin nätti ilimakin ulkona. Sitten joko huomenissa taikka sunnutaina kajjaaniin vapunviettoon. Koikkalaisen kanssa aateltiin reteesti kahella autolla huhkasta kajaaniin. Kylläpä me puolivalmiit restonomit ollaan omaksuttu hyvin tämä ekologinen ajattelu!