Tai no ainakin nyt niitä toimistohommia. Näillä näkymin täällä Käylässä istuskellaan tämä viikko teitokoneen ääressä, mutta heti valpurin jälkeen alkaakin intiaanielämä, eli laitetaan lappu toimiston ovelle ja siirrytään metsiin muutamaksi viikoksi. Tarkoitus siis rakennella "erämaaleiriä" tuonne kansallispuiston kupeeseen. Tuossa männä lauantaina kuskattiin motorikelkalla ja reellä alueelle jo semmoset 800 juoksumetriä kolomekertaaseittemän tuuman kuusilankkua pitkospuu- ja laavuvärkiksi. Olikin aikalailla viimeset kelit kö vielä niitä kelkalla sai kuskattua, ja viimenen kuorma tottakai jäi kiinni kallunkijärvelle, jossa oli sohjoa ja vettä jäällä suurin piirtein munaskuihin asti. No parilla perkeleellähän siitäkin selevettiin, ja täytyy kyllä sanoa, että helpotti paljon kevään urakkaa ettei tarvinnu lähtiä niitä lankkuja jalkapatikassa roudaamaan.

Sitte Penan uteluihin, ennenkö unohtuvat. Firma on siis hyvin piskuinen, yks vakituinen työntekijä/firman omistaja eli Peter. Peterin vaimo Sisko on sitten toisena pyörittämässä tätä matkailubisnestä sen mitä oman fysio/terapiapisteensä hommilta ehtii. Ite asiassa nämä kaks firmaa on koko ajan tekemässä enemmän ja enemmän yhteistyötä. Sitten minä häärään täällä nyt kesän, eli muita ei todennäkösesti sillä aikaa töissä ole, korkeintaan jotain keikkaoppaita sillon tällön. Asiakkaat on talvella pääasiassa lumikenkäilijöitä Keski-Euroopasta, ja kesällä melojia, joista kotimaisia on varmaan 90 prossaa. Tämä suhde saattaapi toki olla muuttumassa kansainvälisempään päin, sillä parasta aikaa täällä on starttailemassa yhteistyö yhden hollantilaisen matkanjärjestäjän kanssa. Heinäkuussa tulee sitten pari jamppaa Hollannista testaamaan alueen tarjontaa, ja siinä onkin syy, miksi istuskelen tässä jonkin aikaa tietokoneen ääressä. Tarkoitus ois suunnitella tälle testiryhmälle timanttinen kahen viikon ohjelma jonka perusteella tänne sitten alkaa lappaamaan hollantilaisia ihan solkenaan. Arvaappa, Pena, mihin oon heille suunnitellu majoitusta..

Mutta nyt taas takas sorvin ääreen. Kummasti rupeaa mieli halajamaan tuonne ulos luontoon kirmailemaan kun kattelee kartasta kaikkia mielenkintosia vaellus- ja melontapätkiä! Eiköhän tässä kesän aikana kerkeä niitäkin testailemaan. Eihän sinne asiakkaita tohi päästää ennenkö ite toteaa reitit turvallisiksi.

Hyvää vapunodotusta kaikille tasapuolisesti!