Käylässä paistaa aurinko ja välillä sataa kusikuumaa vettä, eli viimeset lumet saa kyytiä. Oulangan tulva kääntyi laskuun tiistaina, ja viimeksi on tulvahuippu ollut näin myöhällä  joskus 70-luvun alun hippivuosina. Se siitä ilmaston lämpenemisestä siis!

Kesän tulemisen huomaa paitsi pihanurmikolla laiduntavista jäneksisä, myös lisääntyvästä sähköpostitulvasta. Tarjouspyyntöjä satelee ihan mukavasti kesää koskien, ja niihin tässä olen koittanut parhaani mukaan vastailla. Uloskin on onneksi päästy, tiistaina alotettiin laavun rakentaminen ja ke-to menivät opaskoulutuksessa. Käytiin mm. ihastelemassa kääpälajeja ja linturetkellä. Tässäpä vähän viime päivien kuvasatoa:

611776.jpg                                 Jänekset laiduntaa pihamaalla.

611769.jpg                                      Peter the Boss nikkaroi ja harjottelija dokumentoi. Työnjako kohdallaan.  

611766.jpg                            Koppelonkohan lie munia? Vaiko sorsan? Koppeloon luotetaan, sillä diagnoosin varmisti Oulangan tutkimusaseman lintuguru Pirkko Siikamäki, joka veti meille linturetken eilen. Vaikka onhan nämä lajit joskus ennenkin sotkettu toisiinsa.

611772.jpg                                                                 Näsiä vartoo purijaansa.      

611770.jpg                                    Nohevia lintuharrastajia.