Kevään korvalla ollan jo täällä Käylässä, mutta vielä pientä lämpöaaltoa odotellaan. Eilen tulin lähes keväisestä Kajaanista, ja eiköhän vaan alkanu tutjuttamaan lunta tuolla Suomussalmen tienoilla. Käylässä tupruttikin sitten koko yön siihen malliin että aamulla sai ens töikseen tarttua lumilapioon, jotta sai raivattua portaat kulkukuntoon. Toiveissa tosiaan oli, että tällä viikolla ois jo päässy ulos luontoon nikkarointihommiin, mutta eipä vielä anna kelit myöten. Menee pitkosten teko liian vaikeaksi jos pittää luua ensin lumet pois alta.

Ennen vappua kävin katsastamassa lumitilanteen kanssa tuolla Lapin Läänin puolella Kerojärven autiotuvalla. Ja luntahan piisasi paikoitellen ihan haitaksi asti. Kaiken hyvän lisäksi yön aikana tulvaveden pinta nousi tuolla Oulangan aapasoilla siihen malliin että reissusta tuli ihan kunnon triathloni. Suuntaansa tuli ajeltua kolmisenkymmentä kilsaa fillarilla ja käppästyä vajaa kymppi, minkä lisäksi poistullessa tuli harrastettua jotain uinnin ja kahlaamisen välimuotoa. Tästäkin paikasta mentiin vajaata vuorokautta aiemmin kuivilla kengillä yli. Van eipähän menty toista kertaa. Ja oli muuten aika kylmää vettä!    

            561141.jpg

Työhommien puolesta on taas vähän tämmönen sormienpyörittelyviikko. Jopa muutaman pienosen käännöshomman oon tässä tämän päivän aikana tehny Rukan viikko-ohjelmaa varten. Venäjästä Serbokroaatiksi nimittäin. No ei vainen, suomi-englanti-linjalla mennään.

Aattelin jo tässä että laitan lapun luukulle normaalia aiemmin jotta ehtii kattomaan jääkiekkoa, mutta eipä tarvihekaan kun ei Yle näämmä näytä ees Suomen pelejä meille analogisille katsojille! Jumalauta, ensin jätetään mestareiden liigan välierätilleri näyttämäti ja sitten tämä vielä, eipähän tarvi ainakaan potea kovin huonoa omaatuntoa siitä, että on jääny lupamaksut epähuomiossa maksamati!