Kuusamossa kärvistellään alati ja dramaattisesti muuttuvien sääolojen kourissa. Eilen oli kutakuinkin täydellinen kevätsää, mutta tänään sataa vuorostansa märkiä lapasia. Sattupahan ainakin oikeelle päivälle aurinkoinen ilma kun käytiin Koikkalaisen kanssa pieni karhunkierros kiertämässä. Kuvia en viitsine laittaa, koska Mikko oli jo joutavampana  kaverina niitä blogiinsa laittana.

Kaupallisten tiedotteiden ja sään kautta itse asiaan. Näillä näkymin tuli nimittäin ennenaikainen paluu koulun penkille. Ei nyt sentään ihan kokopäiväsesti, vaan entisen metsä-, nykyisen avohakkuuhallituksen järjestämän Oppaana Oulangan kansallispuistossa-kurssin muodossa. No järjestäjänä on toki luontopalvelut-jaos, eli tuskin me ensimmäisenä ruvetaan leimikkoja merkkailemaan kansallispuiston mettiin. Kurssi on suunnattu matkailuyrityksille, joilla on käyttösopimus Oulangan kansallispuistosta metsähallituksen kanssa, ja alun perin koulutukseen oli tarkoitus ottaa 1 luonto/erä/vastaavan oppaan koulutuksen omaava  henkilö/yritys, mutta ilmeisesti koulutukseen ei riittänyt halukkaita, joten höllensivät ehtoja sen verran, että minäkin pääsen mukaan. Varmastikin ihan mielenkiintonen ja hyödyllinen lisä koulutukseen ja jonsei muuta niin näyttää hienolta ceeveessä. Vissiin noin kymmenkunta opetuspäivää ois tässä tulevan suven ja syksyn aikana, ja tiedä sitten mimmonen paperihommien vuori sieltä lasahtaa niskaan.

Muuten Käylässä on kaikki aikalailla ennallaan. Lauantai-iltana tosin oli kylänraitilla ollut normaalia enempi äksöniä, sillä luin justihinsa Koillissanomista että joku paikallinen tahvo oli jysäyttänyt laina-autolla reippaan kolmen promillen pienessä talon seinään, jatkanut siitä vielä matkaansa kaverinsa luokse, missä olivat vaihtaneet kuskiksi vielä kovemmassa tutterissa olevan kaverin. Osataan sitä täälläkin ottaa viinaa ja ajaa autolla suuren maailman malliin.

Lumien ja jäiden sulamista edelleen odotellaan, tosin näillä näkymin ei taida Oulankajokikaan aueta ainakaan viikkoon. Ei taidettu edes saada kunnon tulvahuippuja kun tämmöstä arpomista ollut tuo kevään saapuminen. Eiköhän sitä sentään tämän kuun puolella pääse ottamaan tuntumaa Oulangan pyörteisiin.